2007-11-28
 14:32:01

Lovar runt, men håller tunt!!

Lovade lägga ut julkorten, men scannern ville inte det, men nu har jag skurat den ordentligt, så den fungerar igen!! Den ville väl bara bli julstädad.... ;-)

Här kommer julkorten jag lovade:

image102

image105
Bägge korten är med underbara Inkidostämplar! Ja, jag VET att klockan hamnade på sniskan, men låtsas som om ni inte ser det...

Och ett kort som jag gjorde av papper som låg här på skrivbordet:

image104
Till detta har jag använt mig av en skiss på Kickis skissblogg!

Ha en fortsatt bra dag, hoppas att det inte regnar på er! (som det gör här)!

Kram från Lisa
2007-11-24
 16:37:09

Slarvat med att uppdatera...

..bloggen! Har ju pysslat en del, men inte fått upp det här...

Jag utlovade ju fem kort av ett och samma mönsterpapper, så här kommer de:

image98
Motiv från hÄnglar, text från Format/Inkido

image99
En liten utklippt hÄngel

image100
Motiv från hÄnglar, text från Snygga Stämplar

image101
Med restpappret.. Motiv från Magnolia, text från Snygga Stämplar

Men vad sjutton?! Det blev ju bara fyra!! Det femte har gått och gömt sig i datorn... Jag går och letar och puttar in det här när jag hittat det!

Imorgon kommer det lite julkort...

Ha det så gott!

Kram från Lisa
2007-11-14
 15:35:01

Så nöjd...

...med detta kort!! Även om det blev så snett i scannern...

Kortet skall skickas till Holland, och jag har fått hjälp med översättning av Inge (thank you very much!). (http://ingemg.wordpress.com/)

På framsidan står det typ "Glad födelsedag" och på insidan står det "Ik wens je een hele fijne dag, liefs van Lisa" som betyder "Jag hoppas att får en riktigt fin dag, hjärtliga hälsningar Lisa"

image97
Tagen går att dra ut, och där står namnet på mottagaren!

Nu ska jag gå och laga middag, sen baka bröd och så föräldramöte....

Ha en riktigt skön kväll!!

Kram från Lisa
2007-11-12
 23:19:34

Mässan, ja...

...alltid lika roligt, en husmorssemester som jag får unna mig då och då... Denna höst har det ju blivit lite fler gånger än vanligt! :-)

Men jag fattar inte.... Jag brukar aldrig vara särskilt nervös över någonting, utan tycker oftast att det är lika bra att göra det, samtidigt är det skönt när det är över... Och demon jag höll i söndags... SÅ NERVÖS! Händerna skakade, hjärtat slog dubbelt, jag kunde knappt prata, katastrof!! Och jag vet inte varför??! Var det kanske dålig förberedelse, de starka strålkastarna eller vad?!

Äsch, jag får hoppas att jag inte gjort bort mig allt för mycket, de flesta har väl varit nervösa någon gång....

En glad överraskning fick jag i alla fall på mässan!! Jag kom på andra plats i Formats kortttävling!! Jag visste inte att det var ett andra pris, utan trodde att det var en vinst - thats it! Så döm av min förvåning när jag fick kvittera ut en söt liten pysselväska från You Do, fyllde med diverse godsaker! En tjock tidning "Scrapbook Trends" en burk chipboards, en Impress-dyna, en flaska Dabbers, två Airondack-pennor och en blandad förpackning med pastelliga brads! Bara detta innehåll är ju värt mer än jag spenderade på mässan!
Tack så mycket för vinsten!!

Lite pyssel har det hunnits med, jag har ju haft med mina QK-grejer på jobbet, och låtit de äldre dekorera glas och porslin med utstansade motiv. Mycket populärt, och även de svagaste händer, som för länge sedan gett upp hoppet om att brodera och måla, klarade av att dekorera saker på detta sätt!! Vilket självkänsla det ger att veta att man fortfarande kan skapa vackra saker! Plasten finns hos Creative Company, och man kan klippa eller stansa i den, och sedan lägger man motivet i vatten i ca 30 sek, så lossnar skyddspapperet på baksidan och man fäster det enkelt på glas/porslin. Den går att flytta runt lätt, och då kan man hjälp till att få placeringen snyggt! Sedan härdar man det i vanlig ugn.

De här sakerna gjorde jag till mig själv... Suddig bild på ej rengjorda grejer:

image96
Tvålpumpen pryder diskbänken - mycket snyggare än Coops stora pumptvålsflaska!! Fatet blev gjort av bara farten, vet inte vad jag ska ha det till än....

Jag har mer att visa,men spar det, så ni inte somnar framför skärmen... Tack för alla fina kommentarer ni lämnar, jag blir så GLAD!!

Ha det så gott!!

Kram från Lisa
2007-11-09
 19:41:01

Snart mässa!

Jag kommer ju att vara med på Jingel Jangel-mässan nu i helgen, dock bara på söndag. Jag kommer att vara hos Lektyg och Hantverk i deras monter, och jag kommer att hålla ett par demos där kl 11, 12 och 13. Välkomna dit, och säg gärna HEJ till mig!! Kan vara bra, för jag blir så himla nervös när jag ska hålla demo...

Ett par kort som jag gjort tidigare, kan jag nu visa:

image93
Detta upplägg har ni nog sett några gånger... Detta kort bor hos Rossanna nu!

image94
Flickan får helt fel färg i scannern, kortet är väldigt samstämt i färgerna i verkligheten!

image95
Ett julkort med lånade Inkidostämplar! Tack! Stämplarna kommer snart att införskaffas, misstänker jag...


Så, nu ska jag börja med en favorit i repris, fem kort av samma mönsterpapper, inte jul, men några farsdag blir det nog!!

Ha en riktigt skön helg! Hoppas att vi ses på söndag!

Kram från Lisa
2007-11-05
 00:46:20

Resultatet av...

...min livs första RAK, och då med en utmaning!

För ett par veckor sedan kom det ett brev med posten, innehållandes en del stämplade motiv, och papper och dekorationer, med följde en liten lapp där det stod: "Här kommer en liten utmaning med tillhörande prylar... Jag vill se fyra kort, det ska synas att du utgått från mitt material. Alla kort ska ha stämplat motiv (dessa). Minst ett får inte vara jul. Lycka till, Irina (jakthustru)"

Och vilken utmaning sen! Här kommer i alla fall resultatet, hur tycker du Irina att jag lyckats?

image86

image87
Här lade jag till filtbokstäver och blommor från eget förråd...

image88
Textstämpel från Snygga Stämplar

image89
Efter en skiss på Kickis Skissblogg!

image90

image91
Egna filtisar här med...

image92
Det här gick inte att scanna. När motiven var slut återstod en massa dekorationer, bla tjocka filtblommor och knappar. Så det fick bli så här!

Jaaaa, det var en utmaning! Jättekul!

Nu är det dags att gå till sängs, ska upp om fem timmar...

Ha det så gott!

Kram från Lisa
2007-11-03
 16:38:40

Snabbpysslat?!

I går var vi på kals hos svågern, något improviserat. När jag kom hem från jobbet var det en timme tills vi skulle åka, och jag hade inte något kort.... (Och så skulle tre barn matas, badas och kläs...) Men med hög koncentration och ett säkert och inprövat upplägg gick det faktiskt att lösa! Så här blev det kortet:

image82
Inte så personligt, förutom att hÄngeln är målad att se ut som honom....

Sen har jag gjort två stycken DT-kort för Lektyg och Hantverk. Stämplar och papper finns i deras webshop, eller på mässan! (Denna helg i Sollentuna, och nästa helg i Göteborg)

image84

image85Sen har jag en hel hög med andra kort till att visa, men nu ska jag dekorera två muggar med QK-motiv....

Ha en skön helg!!

Kram från Lisa
2007-11-01
 23:13:12

Så glad!

Jag fick en sån fick utmärkelse av Ulrika/LillBlomman! Tack så mycket!Jag vill skicka den vidare till ALLA mina bloggvänner, så om du läser det här är det DIG jag menar! Utan alla gulliga kommentarer hade jag inte haft så stor inspiration att skapa...

Och så var jag ju Gäst-Pingla igår hos Petraso! Jättetrevligt att träffas, även om det blev en alldeles för kort stund för mig... Petra fick mitt första försök till en scrappad chokladkaka, och bild kommer här så småningom...

Ha det så gott!

Kram från Lisa